Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP

Kosovo u sudijskoj nadoknadi do boda protiv Grčke, Belgija na pragu plasmana

kosovo grcka – anadolija

Selekcija Španije je kao domaćin savladala Gruziju rezultatom 4:0

Fudbalska reprezentacija Kosova u utakmici grupe B kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Katar 2022. kao domaćin u Prištini igrala je neriješeno 1:1 s Grčkom, javlja Anadolu Agency (AA).

U istoj grupi selekcija Španije je kao domaćin savladala Gruziju rezultatom 4:0. Lider grupe je Španija sa 10 bodova iz pet mečeva, a potom slijede Švedska s devet, Kosovo četiri, Grčka tri i Gruzija s jednim bodom.

U grupi C Švicarci su u Baselu remizirali bez golova sa selekcijom Italije. Prvo mjesto u grupi C trenutno zauzima Italija koja ima 11 bodova, a slijede Švicarska sa sedam i Bugarska s pet bodova. Sjeverna Irska ima četiri dok Litvanija nema nijedan bod.

Reprezentacija Belgija je u grupi E u Briselu savladala Češku s 3:0. Prvo mjesto u grupi zauzima Belgija s 13 bodova iz pet utakmica, a potom slijede Češka sa sedam, Vels sa šest, Bjelorusija s tri i Estonija bez bodova.

Fudbaleri Poljske su u grupi I u gostima savladali slabašni San Marino s visokih 7:1. Prva u grupi je Engleska s 15 bodova iz pet mečeva, Poljska je druga s 10, iza koje slijedi Albanija s devet, Mađarska ima sedam, Andora tri, dok San Marino nije osvojio nijedan bod.

Njemačka je u grupi J kao domaćin u Stuttgartu deklasirala selekciju Armenije rezultatom 6:0. U istoj grupi Rumunija je u Bukureštu pobijedila Lihtenštajn s 2:0.

Lider grupe J je Njemačka koja ima 12 bodova iz pet utakmica, a prate je Armenija s 10 bodova, Rumunija devet i Sjeverna Makedonija s osam. Island ima četiri, a Lihtenštajn je bez bodova.