Fudbal

kvalifikacije za sp

Prekinut susret Brazil – Argentina, prekršen covid-protokol

05/09/2021

Susret je prekinut kada su djelatnici brazilskih vlasti upali na teren i onemogućili nastavak igranja

Vječiti okršaj Brazila i Argentine iščekivao se sedmicama, a novi dvoboj bio je na rasporedu u nedjelju u sklopu kvalifikacija za SP 2022.

Međutim, već u poslijepodnevnim satima došlo je do skandala kada su četvorica argentinskih nogometaša dobili zabranu igranja zbog lažiranja COVID protokola.

Nogometaši Argentine Emiliano Martinez, Emiliano Buendia, Giovani Lo Celso i Cristian Romero igraju u Premiershipu, a brazilskim su vlastima rekli da u posljednje vrijeme nisu boravili na engleskome tlu.

Kasnije je došlo do obrata i utakmica je počela s trojicom od njih četvorice u sastavu (E. Martinez, Lo Celso i Romero), no u 8. minuti dogodio se nezapamćen trenutak. Susret je prekinut kada su djelatnici brazilskih vlasti upali na teren i onemogućili nastavak igranja.

Prvo je nastalo koškanje pored terena, verbalno su se sukobili djelatnici u odijelima s maskama na licima, da bi u nekom trenutku jedan dužnosnik ušao na travnjak i potpuno onemogućio nogometašima nastavak utakmice.

Argentinci Otamendi i Acuna čak su ga pokušali izgurati s terena, no revni je dužnosnik uzvratio odguravanjem.

Sa strane su pozvani Messi i Neymar i s njima je održan obavijesni razgovor. Samo nekoliko trenutaka nakon toga Argentinci su se povukli s travnjaka i otišli u svlačionicu.

Utakmica je suspendirana, potvrđuje CONMEBOL. Ne navodi se misli li se to za neko kraće vrijeme ili se ona danas neće odigrati.

Komentari

Autor: Sportske novosti

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.