Kostić protiv Zrinjskog spašava posao, Krunić i Musa mogući nasljednici

Milos Kostic

Nakon drugog vezanog poraza ove sezone, protiv Viteza od 0:2 na Grbavici, čelnici Željezničara organizirali su hitan sastanak na kojem se razmatrala trenutna situacija kada je prvi tim Plavih u pitanju.

Sastanak je upriličen u nedjelju uvečer, odmah nakon neočekivanog poraza od Vitežana, a trajao je do iza ponoći.

Kako doznajemo, trener Miloš Kostić dobio je punu podršku od strane čelnika kluba da nastavi sa radom.

Kostić je podsjećamo, nakon poraza od Viteza svu krivicu prebacio na leđa igrača, a čelnici kluba su ga očito u tome podržali.

Biće zanimljivo vidjeti koji će se sve igrači naći na udaru klupskih i Kostićevih sankcija.

Željezničar ima trenutno tri boda manje od dvojca na vrhu, Zrinjskog i Slobode, a upravo mu je aktuelni lider naredni protivnik na Grbavici.

Prema našem izvoru iz Plavog tabora, bez obzira na trenutnu podršku Uprave, pred Kostićem je važan ispit, vjerovatno eliminatorni. Podršku navijača već je počeo da gubi, i ako kojim slučajem izgubi protiv Zrinjskog, teško da ga išta može spasiti otkaza.

Po kuloarima se već spominju i dva imena kao Kostićevi nasljednici. Prvo je Simo Krunić, trener koji se jednom već oprobao na klupi Plavih, no nije se proslavio. U jesen 2008. Željo je po Krunićevom palicom zaostao 14 bodova iza jesenjeg prvaka Zrinjskog.

Drugo ime je ono Slavena Muse, bivšeg trenera Zrinjskog i Širokog Brijega. Musa je u ovu sezonu ušao kao trener Širokog, ali je dao ostavku odmah nakon što je Široki ispao iz kvalifikacija za Ligu Evrope protiv malteške Birkirkare.