Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Musa: Normalno da su igrači umorni nakon teške sezone

New Project – 2022-05-31T143055.768

Prvi meč Zmajevi igraju 4. juna protiv Finske u gostima, a najavio ga je pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Slaven Musa

Reprezentivci Bosne i Hercegovine jučer su se okupili u Trening kampu u Zenici, te se sada spremaju za čak četiri utakmice nove sezone Lige nacija, koje ih čekaju u junu.

Prvi meč Zmajevi igraju 4. juna protiv Finske u gostima, a najavio ga je pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Slaven Musa.

“Odradili smo prvi trening bez ikakvih problema. Normalno da su igrači umorni nakon teške sezone, ali iskoristit ćemo ove dane za maksimalnu relaksaciju i kvalitetnu pripremu utakmice protiv Finske”, rekao je Musa i dodao:

“Devedeset posto ekipe koja je igrala te kvalifikacije u Zenici protiv nas, nastupit će i ovaj put, osim te dvojice bekova Hamalainena i Raitale. Poznajemo mi njih, oni nas, a mislim da smo po kvaliteti tu negdje i da mi možda imamo individualni kvalitet više. Tu će biti i naš kapiten Džeko i tu vidimo našu prednost.”

Cilj je ispraviti sve greške koje su igrači pravili protiv Finske u onom kobnom meču u kvalifikacijama za SP u Kataru.

“Analizirali smo tu prošlu utakmicu, greške koje smo radili i pokušat ćemo da ih ispravimo. Nadam se da će rezultat biti povoljniji nego kad smo igrali u Helsinkiju, a tada je bilo 2:2”, istakao je Musa i još jednom prokomentarisao cijelu grupu u kojoj su, pored Finske i BiH, još i Rumunija i Crna Gora.

“Grupa je izjednačena, a igraju se četiri utakmice nakon naporne sezone… Niko nije oduševljen što u ovom terminu mora igrati četiri utakmice, ali ovo je prvi put da je ovakva situacija zbog Mundijala. Nijanse će odlučivati u našoj grupi, a ja se nadam da će presuditi na našu stranu. Ipak mislim da je ta individualna kvaliteta malo na našoj strani, a treba nam i sportske sreće koja nam je falila u prethodnim mečevima”, zaključio je Musa.