Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kovač potvrdio dvije velike vijesti za Bayern

kovac

Hrvatski trener na klupi Bayerna iz Munchena, Niko Kovač, u razgovoru za najtiražnije njemačke novine, Bild, potvrdio je dvije velike vijesti.

Prva je ta da će u klubu, uprkos negodovanju u prošlim sedmicama, ostati sjajni poljski napadač Robert Lewandowski.

“To je tačno, Robert i ja imali smo razgovor u četiri oka. On zna što ja mislim o njemu, cijelu klub zna koliko je on kvalitetan igrač. Zasigurno je među tri najbolja igrača na svom položaju na svijetu. Mi nećemo odustati od njega i to sam mu rekao, on je to prihvatio. Sretan sam zbog toga”, rekao je Kovač za posljednji broj sportske edicije Bilda.

Demantirao je navode i nagađanja da će mu se ove godine pridružiti bivši pulen iz Eintrachta, Ante Rebić, s kojim je baš protiv Bayerna osvojio prošlosezonski njemački Kup. Jedno od otkrivenja Mundijala će još pričekati na transfer u njemačkog giganta.

“Ante je snažna ličnost, karakter i veliki igrač, koji se razvio u posljednje dvije godine, kako u Frankfurtu, tako i na Svjetskom prvenstvu s Hrvatskom. Ali, pogledati li naš tim, vidjet ćete gustoću kvalitete na svim pozicijama stoga zasad nema smisla nešto mijenjati i kupovati”, razriješio je Kovač i drugu misteriju koja se ticala Rebićevog prelaska u Bayern.