Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Niko Kovač jedan od kandidata za klupu Liverpoola!?

niko kovač
Foto: Pixsell/Arhiv

Liverpool je krajem januara potvrdio da će Klopp napustiti ekipu koju vodi nešto manje od devet godina

Niko Kovač jedan je od kandidata za preuzimanje Liverpoola nakon ove sezone, posljednje u kojoj ekipe s Anfielda vodi Jürgen Klopp.

Piše to Daily Mail navodeći da se o bivšem selektoru hrvatske reprezentacije te nekadašnjem treneru Bayerna i Monaca razmišlja kao o potencijalnom rješenju za Liverpoolovu klupu.

“Kovačevi predstavnici bili su nedavno u Londonu”, piše Daily Mail i dodaje da su klubove iz Premier lige koji će tražiti trenera nakon sezone obavijestili o tome da je Kovač slobodan.

On takav status ima odnedavno, nakon što su mu prije manje od mjesec dana otkaz uručili čelnici Wolfsburga.

Odlazak Kloppa

Podsjetimo, Liverpool je krajem januara potvrdio da će Klopp napustiti ekipu koju vodi nešto manje od devet godina.

Klopp je Liverpool preuzeo krajem 2015. godine kao klub koji je u prethodnih osam sezona samo tri puta završio među četiri najbolje engleske ekipe. Od tada do danas osvojio je sve. Nakon što je 2018. izgubio finale Lige prvaka, iduće je godine postao prvak Evrope, a 2020. klubu je donio prvi naslov prvaka nakon 30 godina.

S Liverpoolom je osvojio po jedan trofej u svim natjecanjima u kojima je sudjelovao osim Europa lige, a to su, uz Ligu prvaka i Premier ligu, još Svjetsko klupsko prvenstvo, UEFA Superkup, Fa kup, Liga kup i Community Shield.