Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpredsjednik SDP-a

Vojin Mijatović o narednom potezu vlasti u RS-u: “Stavljaju pečat na svoje ludilo”

mijatovic nsrs
Foto: Pixsell/Društvene mreže

“Ako bude razuma Dodik bi mogao ostati bez većine, ukoliko ne slijedi novi paket crne liste, jedan od njih 30-ak je već spreman i izlazi oko 20. aprila”

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović prokomentarisao je sjednicu Narodne skupštine RS (NSRS) koja je zakazana za četvrtak.

“U četvrtak Dodik i njegov režim sazivaju sjednicu Narodne Skupštine RS. Na dnevnom redu je set zakona kojim definitivno stavlja pečat na svoje ludilo i trajno šalje i RS ali i sve građane u trajnu međunarodnu izolaciju. Poslanici SDP BiH neće podržati, ni Dodikov izborni zakon, ni referendum, ni pljuvanje po žrtvama genocida u Srebrenici, ni Dodikov zakon o nevladinim organizacijama i stranim agentima. Poslanici SDP BiH neće biti dio posljednjeg čina jedne propale i pogubne politike.

Ono što je sigurno Dodik ima ozbiljan problem sa većinom, veliki broj poslanika vladajuće većine razmišlja o nedolasku na sjednicu u strahu da nakon iste ne završe na crnoj listi. Sigurno je da neće imati podršku ni od ostatka opozicije, bar tako tvrde za sada, ali vidjet ćemo. Isti dan, Dodik planira veliki miting na kojem će pokušati da demonstrira silu, ono što se zna jeste da iz Beograda stižu stotine autobusa kao podrška.

To je vraćanje usluge za izbore u Srbiji na kojima je Dodik pomogao sa punim autobusima. Ako bude razuma Dodik bi mogao ostati bez većine, ukoliko ne slijedi novi paket crne liste, jedan od njih 30-ak je već spreman i izlazi oko 20. aprila, bar tako tvrde neki izvori. Četvrtak je bitan dan, dan odgovornosti, mi u SDP BiH u RS smo jasni i glasni, pozivamo i ostale poslanika na odgovornost i mudrost, nismo mi krivi za suicidnu politiku Dodika i njegovih poslušnika, neka plate svoju fakturu mimo leđa građana”, naveo je Mijatović.