Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Pazi koga hraniš"

Krah poznatog fudbalera: Zarađivao 200.000 eura sedmično, pa ostao bez svega

Asamoah-Gyan

Bivši igrač Udinesea, Rennesa, Sunderlanda, Al Aina i Shanghaia

Asamoah Gyan jedan period karijere bio je među najplaćenijim fudbalerima svijeta. Danas se požalio kako na računima ima tek nešto više od 600 eura.

Gyan, fudbaler koji je ove sezone odigrao samo 92 minute za turski Kayserispor, mjesecima se nije vidio sa suprugom i troje djece te nema nikakav kontakt s njima. Ganski napadač ne želi čuti za njih dok ne dobije rezultate DNA analize koja će potvrditi da su djeca njegova.

Bivši igrač Udinesea, Rennesa, Sunderlanda, Al Aina i Shanghaia je navodno godinama finansirao cijelu porodicu i mnogobrojne prijatelje. Od njegove nogometne karijere živjelo je više od 100 ljudi.

“Pazi koga hraniš. Neki ljudi samo trebaju energiju da te ugrizu nakon što ih nahraniš”, rekao je ganskim medijima kada se požalio da na računu ima 600-tinjak eura. Oni su ga ranije upitali da svojoj porodici plati avionske karte iz Engleske za Ganu.

Gyan je jedan od fudbalera koji je iskoristio priliku za zaradu i otišao igrati u Kinu. Od 2015. do 2017. godine je igrao za Shanghai i sedmično zarađivao 200.000 eura!

I ranije je u Al Ainu, gdje ga je vodio aktuelni hrvatski selektor Zlatko Dalić. Za odgovor na šta je potrošio toliki novac možda je dovoljno pogledati njegov Instagram profil gdje se hvalio kupovinom skupocjenih automobila.

Gyana mnogi pamte kao strijelca prvog gola za Ganu na svjetskim prvenstvima 2006. u Njemačkoj, ali još više po promašenom penalu u sudijskoj nadoknadi drugog produžetka za polufinale Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoafričkoj Republici. Za Ganu je odigrao 106 utakmica i postigao 51 gol.