Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pravda za Davida

Završen protest u Banjoj Luci, Davor poručio: “Svakom teroru mora doći kraj”

davor_dragicevic_3

Pripadnici redovne policije i jedinice za podršku MUP-a RS ponovo se nalaze na Trgu Krajin

Pripadnici redovne policije i jedinice za podršku MUP-a RS ponovo se nalaze na Trgu Krajine pred početak okupljanja grupe “Pravda za Davida”, piše Dnevni avaz.

Građani se okupljaju oko nepoznatog čovjeka koji svira gitaru pored upaljenih svijeća.

Podsjećamo, sinoćnji protesti u Banjoj Luci protekli su mirno, a građani su ponovo prolazili “Davidovim stopama”.

Okupljeni građani večeras su kod Krivog sata na Trgu Krajine u Banjaluci upalili svijeće za stradalog Davida Dragičevića, okruženi mnogobrojnom policijom i pripadnicima Jedinice za podršku.

Ljudi se se počeli okupljati već od 17.30 časova, a dolazak Davora ispratili su aplauzima i povicima “Pravda za Davida”, piše Srpskainfo.

– U nedjelju će biti održan veliki skup na Davidovom trgu. Svakom teroru, ugnjetavanju mora doći kraj. Možete svu vojsku dovesti, ništa nam ne možete. Nemate nijedan zakonski osnov za ovo što radite- poručio je Davor.

Dragičević je na početku kazao Draganu Lukaču da će u nedjelju biti održan veliki skup.

– Svakom teroru, fašizmu, ugnjetavanju i ubistvu vlastitog naroda mora doći kraj. Možete dovesti svu vašu vojsku. Ništa nam ne možete. Jači smo, hrabriji i istrajniji. Nemate nijedan zakonski osnov za ovo što radite – kazao je Davor.

<iframe width=”560” height=”315” src=”https://www.youtube.com/embed/2YygikMwn-M” frameborder=”0” allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da nema ništa protiv da grupa “Pravda za Davida” održi skup u nedjelju, te da ima informacije da će Grad Banja Luka izdati dozvolu.

Dodik je, nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koje čine vladajuću koaliciju u RS, istakao da će organizator u tom slučaju biti odgovoran da se Trg vrati u stanje u kojem su ga zatekli.

Ponovio je da je adresa za predmet “Dragičević” Tuzilaštvo koje mora da da informaciju šta se dešava u tom slučaju.