Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bild objavio

Krah ruskog sporta zbog agresije: UEFA im sprema dosad najveću sportsku sankciju

spartak

Kako u svom tekstu navodi njemački Bild, UEFA sprema dosad najveću sankciju za ruski sport

Nakon što su brojne države objavile da njihove reprezentacije i klubovi neće igrati protiv ruskih reprezentacija i kluba, a FIFA najavila da bi mogla izbaciti Rusiju iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, iz njemačke stiže bombastična najava.

Kako u svom tekstu navodi njemački Bild, UEFA sprema dosad najveću sankciju za ruski sport. Bild javlja da će krovna europska nogometna kuća do kraja današnjeg dana izbaciti jedini preostali ruski klub u europskim klupskim takmičenjima, Spartak iz Moskve.

“Leipzig prolazi dalje bez borbe u Europskoj ligi”, naslov je kojim spomenuti medij javlja da će prema njegovim informacijama UEFA danas donijeti odluku o otkazivanju okršaja osmine finala Europske lige između RB Leipziga i Spartaka, što bi rezultatiralo izbacivanje Spartaka.

Prva međusobna utakmica ova dva kluba prema aktualnom rasporedu trebala bi se odigrati 10. marta u Njemačkoj. Bild smatra da će Leipzig u četvrtfinale Europa lige proći bez borbe. “Ne bi trebao dobiti novog protivnika kroz dodatnu proceduru”, tvrdi Bild.

Isti medij prenosi i izjavu predsjednika uprave kluba Olivera Mintzlaffa. “Nastavljamo konstantnu komunikaciju sa savezima te imamo potpuno povjerenje u UEFA-u i njihovu odluku. Pretpostavljamo da će utakmice biti otkazane”, rekao je čelni čovjek Leipziga.