Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turska Superliga

Kraj nevjerovatne serije Džekinog Fenera, Višća slavi

trabzonspor pobjeda
FOTO: Twitter / @Trabzonspor
Slavlje igrača Trabzona nakon pobjede

Ovo je ujedno bio prvi poraz Fenerbahçea u ovoj sezoni i više nisu lideri turskog prvenstva

U utakmici 11. kola Turske Super lige, Trabzonspor je savladao Fenerbahçe, nanoseći im prvi poraz u ovoj sezoni.

Utakmica je bila izrazito uzbudljiva, a krajnji rezultat glasio je 2:3 u korist Trabzonspora.

U dinamičnom susretu, naš bivši reprezentativac Edin Višća oduševio je asistencijom u desetoj minuti nakon sjajnog prodora po lijeve strani terena, rezultirajući prvim golom za Trabzonspor. Višća je učestvovao i u akciji kod trećeg gola gostiju. Sjajan partija.

Oba Edina su odigrali su po 80 minuta za svoje timove, dok je utakmica donijela obilje dramatičnih trenutaka, uključujući crveni karton, penal i čak 10 minuta sudijske nadoknade.

Ovo je ujedno bio prvi poraz Fenerbahčea u ovoj sezoni i više nisu lideri turskog prvenstva. Treba reći i da golman Fenera Dominik Livaković danas nije bio baš na visini zadatka. Drugi gol Trabzona ide njemu na dušu.

Gosti su poveli čak s 3:0, golovima Onauchua (10. minuta), Ozdemira (46.) i Pepea (47.).

Tadić je u 61. smanio na 1:3 iz penala, a isti igrač je ponovo iz penala u 90. minutu postavio knačnih 2:3 u Istanbulu. Fener je ovim porazom izgubio i lidersku poziciju. Galatasaray je jučer slavio protiv Kasimpaše, i sada ima bod više od Fenera. Galata je sada jedina neporažena ekipa turske Superlige.

Višća je igrač koji bi možda i mogao vratiti u dres reprezentacije. Njegovo ime sve češće se spominje u medijima otkako je na klupu Zmajeva sjeo Savo Milošević.

Višća bi se mogao naći na spisku za baraž koji će naša selekcija igrati u martu iduće godine, što će nam biti druga šansa da izborimo odlazak na EP u Njemačku.