Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kraj sage na pomolu: Riyad Mahrez uskoro na Etihadu?

mahrez

Riyad Mahrez bio je jedan od glavnih aktera minulog prijelaznog roka, ali iako smo se u januaru nagledali transfera koji su porušili gotovo sve rekorde modernog nogometa, Alžirac je ipak ostao kratak.

Manchester City i Pep Guardiola silno su željeli napadača Lisica u svojim redovima, ali Leicester jednostavno nije pristao te dogovor naposljetku nije postignut. Podsjećamo, tada je traženo oko 90 miliona za igrača koji je uz Jamiea Vardyja bio glavna figurica u onom senzacionalnom osvajanju titule 2016. godine.

Ali vremena su se promijenila – Leicester više ne ganja vraćanje krune na King Power pa se tako izgleda i njihov stav oko ponajboljeg igrača isto promijenio. Na sreću za Građane, Mahrez i dalje želi na Etihad, a sada bi mogao i dobiti svoju želju.

Tamošnji mediji napominju kako je dogovor više manje već postignut te će na račun Lisica sjesti 60 miliona funti i Patrick Roberts, krilni napadač koji je dosada boravio na pozajmnici u Celticu. Iako ne može biti direktna zamjena za Alžirca, ovaj 21-godišnjak će se vjerovatno dobro uklopiti u svoj novi dom.

Mahrez je ove minule sezone postigao 10 golova te tome pridodao 12 asistencija.