Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Kraj u Finskoj, Zmajevi sada znaju koliko im bodova treba za baraž

New Project (27)
FOTO: uefa.com / screenshot

Ukrajina do kraja kvalifikacija ima samo dvije utakmice protiv nas, dok Finci igraju protiv Kazahtana, Francuske i BiH

Završeno je utakmica Finske i Ukrajine u kvalifikacijskoj grupi D za Mundijal 2022 u kojoj je i naša reprezentacija.

Tri kola prije kraja kvalifikacija, nakon večerašnje pobjede Ukrajine na gostovanju kod Finske (2:1), Zmajevi imaju jasnu računicu, dobiti dvije od tri preostale utakmice i bićemo sigurno u baražu.

Kada smo kalkulacija, i dva remija s Ukrajincima, te pobjeda protiv Finaca na Bilinom polju, bila bi nam dovoljna za baraž.

Ukrajina do kraja kvalifikacija ima samo dvije utakmice protiv nas, dok Finci igraju protiv Kazahtana, Francuske i BiH. U D-grupi vodeća je Francuska sa 12 bodova, druga je Ukrajina s osam, a treća BiH sa šest (utakmica manje), slijede Finska sa pet, dok je Kazahstan posljednji sa tri boda.

Naredni susret nogometaši BiH igraju u utorak, 12. oktobra u gostima protiv Ukrajine. Nakon tog susreta “Zmajevima” preostaju još dva domaća duela do kraja kvalifikacija – 13. novembra protiv Finske i 16. novembra protiv Ukrajine.

Trenutna tabela Grupe D

Duel Finaca i Ukrajinaca riješen je već u prvom poluvremenu. Yarmolenko je već u 4. minutu doveo Ukrajince u vodstvo sjajnim udarcem sa distance. Finci su poravnali u 29. minutu preko Pukkija, no samo pet minuta kasnije Yermchuk pogađa za, ispostaviće se, konačnih 1:2 na semaforu.