Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kreće lov na Salaha, Klopp brzo reagovao

salah

Liverpool je donio odluku da neće prodati Mohameda Salaha na ljeto, iako je za Egipćanina navodno zagrizao španski gigant Real Madrid.

Najveći favorit za osvajanje nagrade Igrača godine u engleskoj Premier ligi ove sezone igra u životnoj formi, a za tim sa Anfielda postigao je 40 golova u 45 utakmica.

Redsima se 25-godišnjak pridružio iz Rome za 35 miliona funti, a protiv svog bivšeg kluba nastupit će u polufinalu Lige prvaka.

Real Madrid je navodno zainteresovan za potpisivanje krilnog napadača nakon što je legenda Egipta Mido poručio Salahu da je spreman da zaigra na Bernabeuu.

Međutim, Liverpool ovo ljeto ima druge planove. Prema Mirroru, Jurgen Klopp ima punu podršku vlasnika kluba da oko Salaha gradi klub, tako da će učiniti sve da ga zadrži.

Coutinhu je prošlog ljeta Liverpool zabranio prelazak u Barcelonu, da bi u januaru popustio i pustio ga u katalonsku ekipu za vrtoglavih 144 miliona funti.

Iako Liverpool ne želi prodati Salaha, pretpostavlja se da bi tražio sličnu količinu novca kad bi ga pristao prepustiti nekom od svjetskih giganata.