Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

biće tu svega

Kroos otkrio šta će raditi nakon igračke karijere, to je sve samo ne penzija

toni kroos
Foto: Toni Kroos/Instagram

Kroos u penziju odlazi kao ikona Bayerna, Njemačke i Reala

Toni Kroos s Njemačkom će na domaćem terenu igrati Evropsko prvenstvo, nakon čega će završiti svoju nogometnu karijeru. Tim povodom razgovarao je s njemačkim Kickerom, a u intervjuu je, između ostalog, otkrio i čime se planira baviti nakon igračke karijere.

Kroos: Ne mislim se uključiti u 18 projekata

“Uglavnom ću provoditi vrijeme sa svojom porodicom. Nastavit ću raditi na podcastu sa svojim bratom Felixom, a isto tako ću raditi u svojoj nogometnoj akademiji u Madridu. Također, u septembru počinje Icon League, takmičenje u futsalu koje sam osnovao. Ipak, jasno je da se ne mislim uključiti u 18 projekata pa da imam obaveza kao kad sam bio igrač”, rekao je Kroos pa se još jednom osvrnuo na razlog odlaska u penziju:

“Jednostavno želim da me pamte kao 34-godišnjeg Tonija Kroosa koji je na kraju karijere odigrao svoju najbolju sezonu za Real Madrid. Ja sam to napravio. Smatram komplimentom što mnogi misle da je taj trenutak došao prerano.”

Kroos u penziju odlazi kao ikona Bayerna, Njemačke i Reala. Osvojio je po tri njemačka prvenstva i kupa te jednu Ligu prvaka s Bayernom, svjetski naslov s Njemačkom, dok je u Realu od 2014. uzeo pet Ligi prvaka i četiri La lige.