Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Krpić okončao horor seriju na Grbavici, Željo ostao bez trenera

amoah zeljeznicar siroki
FOTO: FK Željezničar

Željezničar je ovom pobjedom prekinuo seriju od čak pet vezanih poraza u svim takmičenjima

 Fudbaleri Željezničara danas su na stadionu „Grbavica“ pobijedili ekipu Širokog Brijega s 2:1, u posljednjem susretu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je u ovaj susret ušao mnogo bolje od gostiju iz Širokog Brijega. „Plavi“ su od prvog minuta ušli veoma ofanzivno u želji da pobijede i prekinu niz od pet uzastopnih poraza.

Ipak prvu ozbiljnu priliku na ovom susretu imao je Široki u 18. minutu, kada je Ćavar snažno šutirao pravo u golmana Muftića. Golman Željezničara se istaknuo i desetak minuta kasnije kada je u jednom napadu odbranio šuteve Ćavara i Muse.

Štilićev gol

Domaći tim dolazi do vodstva šest minuta prije kraja regularnog dijela prvog poluvremena. Nakon odlične asistencije Amoaha pogodak postiže veteran u redovima „plavih“ Semir Štilić.

Do kraja poluvremena Željezničar je propustio još dvije velike prilike. Cocalić je udarcem glavom pogodio prečku, a potom Amoah šutirao pored gola.

Gigoviću duel Porta i Barcelone

uefa omladinska liga prvaka


Gigoviću duel Porta i Barcelone

Već nakon osam minuta igre u nastavku susreta Široki dolazi do poravnanja. Strijelac je bio Krpan, nakon asistencije Chinedua. Širokobriježani su u prvom dijelu drugog poluvremena bili bolji protivnik na terenu i to im se odmah isplatilo.

Nakon primljenog gola Željezničar ponovo kreće u ofanzivu i ponovo prijeti Štilić, čiji je udarac odbranio Tomić, a nakon kornera Cocalićev udarac je izblokiran na gol liniji.

Prečka, ofsaj, gol

U 74. minutu Željezničar propušta veliku priliku za vodstvo, kada napadač „plavih“ Amoah uspijeva pobjeći odbrani gostiju i asistirati Drlji, no lopta pogađa prečku.

Deset minuta kasnije Krpić postiže pogodak za Željezničar, ali sudija ovog meča poništava pogodak zbog ofsajda.

Kada je izgledalo da će ovaj meč završiti remijem, Željezničar u 90. minutu dolazi do velike pobjede. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Drina je glavom loptu prebacio do Krpića, a iskusni napadač postiže gol za pobjedu svog tima.

tabela zeljeznicar

Željezničar je ovom pobjedom prekinuo seriju od čak pet vezanih poraza u svim takmičenjima. Plavi su na najbolji način najavili gradski derbi protiv Sarajeva koji će biti odigran u idućem kolu na Koševu.

Bašić dao ostavku!

Na konferenciji za medije nakon utakmice Željezničara i Širokog Brijega pojavio se i Nermin Bašić.

Trener Željezničara dao je ostavku i napustio konferenciju za medije.

nermin basic ostavka
FOTO: FK Željezničar
Nermin Bašić

“Pobjeda je zaslužena, iako je kasno došla. Danas smo htjeli više i zaslužili puno. Stvorili smo nekoliko prilika i hvala Bogu zabili smo taj gol. Bilo je posebno lijepo što je posljednjih 20 minuta igralo pet igrača do 21 godine. Čestitam im. Ključna stvar je bila prebacivanje na 3-5-2 i stavljanje wing-bekova. Prošli smo pakao ovih mjesec dana, uspjeli smo se dići i pobijediti kvalitetnog protivnika”, rekao je Bašić na početku.

Potom je šokirao sve prisutne.

“Sloboda je bila moj peti poraz i nisam htio tri dana da ostavim ekipu na cjedilu. Bez obzira za ovu pobjedu, dajem svoj mandat na raspolaganje. Smatram se odgovornim za pet poraza. Ne bježim od odgovornosti“, poručio je Bašić i otišao.