Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo traži pritvor

Mustafić ubio Karahmeta nakon što je ovaj došao s palicom u njegov stan

emin mustafic
FOTO: Screenshot

Policija je obavila kriminalističku obradu, te je osumnjičeni uz izvještaj o počinjeno krivičnom djelu i prateće materijalne dokaze, predat u nadležnost Tužilaštva

Kantonalnom sudu Tuzla predložen je jednomjesečni pritvor za Emina Mustafića (31) iz Tuzle. Mustafić je osumnjičen za ubistvo sugrađanina Ismara Karahmeta (27), saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva.

Emin Mustafić “Pinki” je osumnjičen da je u subotu, 30. septembra, u stanu u kojem je živio u tuzlanskom naselju Miladije ispalio hitac iz vatrenog oružja prema Ismaru Karahmetu zvanom “Kinez”, nanijevši mu prostrelnu povredu grudnog koša.

Prethodno je Karahmet, sa još dvije osobe, došao do zgrade Mustafića, ušao u njegov stan noseći sa sobom plastičnu palicu i fizički se obračunao s njim iz još nepoznatih razloga.

Osumnjičeni je odmah nakon događaja uhapšen.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policija je obavila kriminalističku obradu, te je osumnjičeni uz izvještaj o počinjeno krivičnom djelu i prateće materijalne dokaze, predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Mustafića. U toku su potrebne istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti.

Poznat policiji

Skupa sa još jednim muškarcem tokom 2020. godine bio je uhapšen zbog pokušaja ubistva, a svoje nerijetke izljeve bijesa je objavljivao putem društvenih mreža.

Emin Mustafić je optužen i za krađu te zlostavljanje kućnog ljubimca, odnosno psa, što je također snimao i postavljao na društvene mreže.

Otac ubio majku

Eminov otac Fehim je 2013-te godine ubio suprugu Suadu ispred Sportske dvorane “Mejdan” u centru Tuzle.

Ubistvo se dogodilo na autobuskoj stanici kod Sportske dvorane „Mejdan” u Tuzli 23. decembra 2013. godin. Fehim je osuđen na 12 godina zatvora.

Tragediji je prethodila svađa supružnika, nakon čega je Fehim Suadi zadao nekoliko smrtonosnih uboda. Poslije počinjenog ubistva pokušao je pobjeći s mjesta zločina. No, u tome spriječila grupa muškaraca koji su čekali prijevoz na autobuskoj stanici. Sustigli su Mustafića, savladali ga i čuvali dok policija nije došla da ga uhapsi.