Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krstajić i Glavaš otvorili turnir za mlade fudbalere “Igraj fudbal živi život”

turnir_g_drive_4

Šesti međunarodni fudbalski turnir za igrače do 17 godina “Igraj fudbal živi život” danas je otvoren na stadionu Otoka u Sarajevu.

Organizator turnira je udruženje “Profesional” iz glavnog grada BiH a trajat će do 18. juna na kojem će se okupiti oko 160 fudbalera iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Češke. Utakmice će biti igrane na stadionu Otoka.

Na takmičenju će učestvovati mladi igrači iz fudbalskih klubova Olimpic, Sarajevo, Željezničar, Partizan, Olimpija, Cibalia, Budućnost i Slovačko iz Češke.

Promotori ovogodišnjeg turnira su proslavljeni reprezentativac BiH Vlatko Glavaš i Mladen Krstajić, bivši reprezentativac Srbije i predsjednik FK Radnik iz Bijeljine.

Krstajić je na otvorenju turnira kazao da mu je čast i zadovoljstvo što ima ulogu pomotora ove godine.

– Nadam se da će turnir u budućnosti biti sve bolji i da će mnogo ekipa prodefilovati Sarajevom i ovim terenima. Želim da sve protekne u fair-playu i nadam se da će pobijediti najbolja ekipa. Ne bih da favorizujem nikoga. Nadam se da ćete i vi za dvije decenije, kada budete završavali karijere, biti jedni od promotora ovakvih turnira – rekao je Krstajić mladim fudbalerima.

Biviši kapiten selekcije BiH Vlatko Glavaš očekuje da vidi puno golova i dobre mečeve.

– Možda najviše od svega da u naredne dvije-tri godine gledam nekog od igrača u reprezentaciji iz zemalja iz kojih dolazite. Želim da se svi osjećaju ugodno u Sarajevu – dodao je Glavaš.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pohvalio je entuzijazam organizatora turnira.

– Vjerujem da će ovo dugo godina potrajati a da će Grad Sarajevo ovakve i slične projekte i dalje podržavati – kratak je bio Skaka.

Generalni pokrovitelj turnira je firma Gazprom, a direktor maloprodaje benzinskih stanica u BiH Nikola Knežević proglasio je turnir otvorenim.

Finale će biti odigrano u nedjelju u 13 sati.