Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krstajić otkrio adute Srbije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Reprezentacija Srbija Trening Stara Pazova FSS 6.11.1017. Novembar 6. 2017.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić objavio je danas spisak igrača koji će igrati na Mundijalu u Rusiji, koji se održava od 14. juna do 15. jula, javlja Anadolu agency (AA).

Na mjestu golmana na spisku od 27 igrača su: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Aleksandar Jovanović i Marko Dmitrović.

Odbrana: Aleksandar Kolarov, Antonio Rukavina, Milan Rodić, Branislav Ivanović, Uroš Spajić, Miloš Veljković, Duško Tošić, Matija Nastasić i Nikola Milenković.

Vezni red: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Marko Grujić, Nemanja Maksimović, Dušan Tadić, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Sergej Milinković-Savić i Adem Ljajić.

Napad: Aleksandar Mitrović, Luka Jović i Aleksandar Prijović.

Krstajić je na konferenciji za novinare na EKO pumpi u Beogradu rekao da je to spisak od 27 igrača, jer je bolje da bude više igrača u slučaju nepredviđenih okolnosti.

“Treninzi koje smo napravili i tempo je takav da diktira taj broj igrača. Fond igrača od 27 nije uopšte veliki”, kazao je.

Prema njegovim riječima, treba podržati momke koji su zasluženo otišli na Svjetsko prvenstvo. On je istakao da je u periodu od dva mjeseca unazad sa stručnim štabom napravljeno mnogo stvari koje nisu predstavljane javnosti.

“Radili smo dosta, stručni štab je obilazio treninge, fitnes centre i radili smo ono što je najbolje za naše igrače da dođemo što spremniji”, naveo je.

Kako je objasnio, postojao je spisak od 35 igrača koji je predat u FIFA-u, nakon čega je odlučeno da se spisak skrati na 27 igrača, kako bi u slučaju nepredviđenih situacija igrači bili ”pod kontrolom”.

“Oni koji nisu na spisku su i dalje dio nas, kao i svi ostali”, dodao je.

Srbija će igrati u grupi “E” protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila.

Reprezentativci Srbije okupljaju se u ponedeljak, 28. maja, u Staroj Pazovi. Do početka Svjetskog prvenstva, Srbija igra dvije prijateljske utakmice u Austriji, sa Čileom u Gracu 4. juna, a 9. juna sa Bolivijom.

Mladen Krstajić u Rusiji će ući u istoriju svjetskih fudbalskih prvenstava. Biće prvi selektor ikada na Mundijalu koji paralelno obavlja i funkciju predsjednika profesionalnog kluba, i to u drugoj državi. Dakle, bez obzira na rezultat fudbalske reprezentacije Srbije, njen selektor i predsjednik Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine, člana Premijer lige Bosne i Hercegovine, Krstajić ući će u anale mundijala šampionata koja se igraju od 1930. godine.

Uoči početka priprema za najveću fudbalsku smotru na Zemlji, on je ranije istakao da je Srbija već napravila uspjeh plasmanom na završni turnir 32 nacionalna tima.