Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho ide po Mandžukića, Marotta neće ni da čuje

Juventus vs Lazio – Supercoppa Italiana 2015

Prema navodima italijanskih medija Manchester United želi iz Juventusa dovesti hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića, prenosi Anadolu Agency (AA).

Međutim, iz Juventusa insistiraju na tome da će Hrvat ostati u Torinu. Medijske špekulacije s druge strane govore da Jose Mourinho, menadžer Uniteda, traži igrača Mandžukićevih sposobnosti. Ukoliko ne uspije u toj namjeri, dodaju, da je alternativa Marko Arnautović, napadač West Ham Uniteda.

“Juventusov princip je uvijek isti, a to je da ako igrač zatraži da ide, naravno, pokušaćemo da zadovoljimo njegovom zahtjevu u slučaju da mu je motivacija pala ili postoji neki drugi razlog za takvu odluku. Međutim, u ovom trenutku niko nije u takvom položaju, pa moram reći da će Mario Mandžukić ostati igrač Juventusa i naredne sezone”, kazao je Giuseppe Marotta, direktor Juventusa.

Mandžukić je u Juventus stigao 2015. godine iz Atletico Madrida. Prethodno je nastupao za minhenski Bayern, Wolfsburg, Dinamo, Zagreb i Marsoniju. U dresu reprezentacije Hrvatske odigrao je 82 utakmica i postigao 30 golova.