Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jesus navas

Krug se zatvorio nakon 14 godina

New Project (21)

U tih 14 godina, nakon što je sa Sevillom 2006. godine osvojio Ligu Evrope (tadašnji UEFA Cup), do petka navečer 34-godišnji krilni napadač osvojio je još okruglo 10 trofeja

Sevilla je u petak navečer u Kelnu stigla do svog šestog trofeja Lige Evrope. Španski je tim do titule došao protiv Intera, pobjedom od 3:2.

Šest trofeja Lige Evrope Sevilla je osvojila u posljednjih 14 godina, tačnije od 2006. godine.

Kapitensku traku kluba iz Andaluzije večeras je nosio Jesus Navas, igrač koji je nosio dres Seville i te 2006. godine, kada je klub osvojio svoj prvi evropski trofej u istoriji.

U tih 14 godina, nakon što je sa Sevillom 2006. godine osvojio Ligu Evrope (tadašnji UEFA Cup), do petka navečer 34-godišnji krilni napadač osvojio je još okruglo 10 trofeja.

Superkup sa Sevillom, pa još jedan UEFA Cup, Kup kralja, te dva Superkupa Španije. Potom svjetsku i evropsku titulu sa Španijom, te titulu prvaka Engleske s Manchester Cityjem. Prije nego se vratio u Sevillu s Građanima je osvojio i dva Liga kupa.

U petak navečer u Kelnu se krug zatvorio. Navas je s kapitenskom trakom Seville na svojoj ruci stigao do 12. trofeja u svojoj karijeri. Istog onog koji mu je bio prvi u karijeru, u dresu kluba iz kojeg je krenuo na zvjezdama.