Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Europa liga

Krunić postigao svoj prvi pogodak za Milan u pobjedi protiv Celtica

rade-krunic

Igrao se 14. minut kada je Samu Castillejo divno centrirao sa desne strane, a Krunić još bolje glavom reagovao za vodstvo Milana

Sa posljednjih 12 duela, odigranih u terminu od 21 sat, kompletirana je prva runda grupne faze Evropske lige.

Milan je do bitne pobjede, bez mnogo problema, stigao na gostovanju Celticu rezultatom 3:1, a meč će bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić pamtiti po prvijencu u dresu Rossonera.

Igrao se 14. minut kada je Samu Castillejo divno centrirao sa desne strane, a Krunić još bolje glavom reaguje za vodstvo Milana.

Gosti su do poluvremena udvostručili prednost, a strijelac je bio Brahim Diaz. Do kraja utakmice Celtic je uspio samo smanjiti vodstvo Milana preko Mohameda Elyounoussija. Ipak, neće samo Krunić pamtiti meč po prvijencu u dresu Rossonera, jer je i mladi Norvežanin Jens Peter Hauge učinio isto u finišu.

Tottenham je odradio ‘lakši trening’ protiv LASK-a u pobjedi rezultatom 3:0. Jose Mourinho je odmorio najveće zvijezde, ali je pružio priliku od starta Garethu Baleu i Carlosu Viniciusu, pojačanjima koja su stigla nedavno.

U prvom dijelu riješeno je pitanje pobjednika, a pogađali su Lucas Moura i autogol Andradea nakon ubačaja Balea. Konačan rezultat postiže Heung Min Son koji je odmarao i ušao je u završnici meča.

Crvena zvezda je poražena u Njemačkoj gdje je bolji bio Hoffenheim rezultatom 2:0, golovima Christopha Baumgartnera i Munasa Dabbura, dok su Dinamo i Feyenoord remizirali bez golova na Maksimiru, a vrijedi napomenuti da je golman domaćih Dominik Livaković odbranio penal gostima.