Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krupa na Pecari, upitno odigravanje meča u Banjoj Luci

siroki brijeg

Neplanirano je sedmo kolo doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine započelo dan ranije, tačnije sinoć derbijem Željezničara i Zrinjskog koji je okončan remijem. Danas su na programu tri utakmice, od kojih jedna u Ligi za prvaka i dvije u Ligi za opstanak. Duel Širokog Brijega i Krupe na Pecari jedini je današnji meč iz Lige za prvaka, dok će se u Ligi za opstanak sastati Borac i Mladost u Banjoj Luci, odnosno Sloboda i Vitez u Tuzli.

Široki Brijeg evidentno je u krizi rezultata. Na pet posljednjih utakmica nisu ostvarili pobjedu, pa je pod znak pitanja došlo treće mjesto koje vodi do Evrope. Zbog toga Širokobriježani imaju ogroman motiv, a svakako i veliki pritisak i imperativ, dok će Krupa biti rasterećena i misliti na finale Kupa BiH.

U Ligi za opstanak Sloboda ima ulogu apsolutnog favorita u duelu s Vitezom, ali ne treba zaboraviti da je Vitez nedavno otkinuo bod u Gabeli. Dakle i Vitežani znaju i mogu biti neugodni, dok je Sloboda u padu forme, pa je nakon ispadanja iz Kupa u prošlom kolu kod kuće poražena od GOŠK-a. Tuzlaci moraju pobijediti ako žele i naredne sezone igrati u Premijer ligi.

Meč u Banjoj Luci važan je za Borac, koji bi u slučaju poraza također mogao upasti u probleme. Ova utakmica je inače pod znakom pitanja jer Banjalučani do početka moraju isplatiti dug prema dvojici bivših fudbalera.