Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krupa na Tušnju bolja od Slobode

sloboda krupa

U okviru 9. kola nogometne Lige za prvaka, danas je na Tušnju ekipa Krupe iznenadila i zasluženo pobijedila domaću Slobodu rezultatom 3:1 (2:0).

Unatoč najavama iz Slobode da će ići na pobjedu kako bi osigurali 4. poziciju u prvenstvu, ofanzivno su zaigrali gosti.

U prvih dvadesetak minuta imali su nekoliko izglednih prilika za gol, od kojih su najbolje bile šanse Nikole Dujakovića u 12. i Stefana Barića u 21. minuti, ali je oba puta dobro intervenisao golman Tuzlaka Azir Muminović.

Sloboda je uzvratila s nekoliko prilika, od kojih vrijedi istači akciju Samira Efendića u 24. minuti, koji je sjano nabacio, a dobro šutirao pod gredu Ismar Hairlahović, no golman Krupe Jovan Kutić je izbacio loptu u korner.

Poslije ubacivanja lopte iz kuta Miloš Kalezić je šutirao glavom, a lopta je pogodila gredu.

U 28. minuti solo akcija Amera Ordagića ‘mirisal'a je na pogodak, ali je ispred gol-crte loptu izbacio Nikola Dujaković.

U finišu poluvremena počela je padati jaka kiša, ali i golovi. Najprije je u 43. minuti nakon šuta Miljana Ljubenovića loše intervenisao golman Muminović, a odbijenu loptu u mrežu poslao je iskusni Elvir Koljić.

Dvije minute kasnije novi šok za domaće, kada je na nabacivanje lopte u šesnaesterac Slobode, u skoku najvještiji bio Koljić postigavši drugi gol.

U nastavku je Sloboda krenula energičnije. Kalezić je u 46. minuti promašio „zicer“, a ubrzo ga je zamijenio Darko Todorović koji je u 70. minuti dao nadu svom timu postigavši sjajan gol sa oko 20 metara.

Međutim, igrači Krupe uspjeli su u 85. minuti golom Ajdina Redžića postići i još jedan gol i zasluženo su, treći put u ovom prvenstvu, pobijedili Slobodu.

Prije početka utakmice, koju je pratilo oko 1.000 gledatelja, minutom šutnje odana je pošta nastradalim u mostarskoj tragediji.