Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Britanski mediji

“Kuha” se transfer svih transfera: Juventus sprema “suho zlato” za Van Dijka

van dijk

Sun donosi i izjavu svog neimenovanog izvora iz Juventusa, koji je otkrio zbog čega u Torinu vjeruju da je veliki transfer moguć na kraju sezone

Virgil van Dijk bi mogao u Juventus, a transfer je moguć već na ljeto, piše britanski The Sun.

Barem prema pisanju ovog lista, koji u današnjem izdanju donosi informaciju da je italijanski prvak spreman ponuditi Liverpoolu za njegovog sjajnog defanzivca preko 175 miliona eura na ljeto.

Sun donosi i izjavu svog neimenovanog izvora iz Juventusa, koji je otkrio zbog čega u Torinu vjeruju da je veliki transfer moguć na kraju sezone.

“Van Dijk je postao evropski i svjetski prvak s Liverpoolom, a osvojit će i Premiership ove sezone. Također, već dugo godina igra u Engleskoj, pa bi mogao imati nove motive kako bi se dokazao u nekoj drugoj ligi. Zato u Juventusu vjeruju da bi, nakon sjajnog razdoblja s Liverpoolom, Van Dijk bio spreman za nove izazove”, rekao je izvor Suna.

Sjajni Holanđanin karijeru je započeo u Groningenu. Potom je od 2013. do 2015. igrao za Celtic, pa do 2018. za Southampton, a onda se priključio Liverpoolu i s njim stigao do svih važnih trofeja, a Premiership će biti vrhunac budući da Redsi na naslov engleskog prvaka čekaju 30 godina.

Van Dijk ima ugovor s Liverpoolom do ljeta 2023. godine.

S druge strane, Juventus na naslov evropskog prvaka čeka 24 godine i očigledno vjeruje da bi crni niz prekinuo s Van Dijkom.