Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gaten Matarazzo

Zvijezda serije “Stranger Things” ostao bez 14 zuba (FOTO)

gaten

Mlada glumačka nada izjavila je da je postupak trajao čak četiri sata te da je sve prošlo u najboljem redu

Zvijezda serije “Stranger Things” Gaten Matarazzo (17) kako pišu strani mediji u petak se opovrgnuo operaciji uklanjanje 14 dodatnih zuba. Mlada glumačka nada izjavila je da je postupak trajao čak četiri sata te da je sve prošlo u najboljem redu.

Riječ je o kleidokranijalnoj displaziji, odnosno rijetkom genetskim poremećaju koji utječe na rast zuba i kostiju. Matarazzo je rekao da ima više zuba od prosječne osobe iako ne rastu pravilno.

U postu na Instagramu u srijedu je poručio svojim 13 miliona sljedbenika da je podvrgnut “velikoj”‘ operaciji. Nadalje se osvrnuo da se nada da je ovo bila uspješna operacija, ali ujedno i njegova posljednja.

– Iako moj izraz na ovoj slici možda ne pokazuje, operacija je bila potpuni uspjeh – objasnio je Matarazzo na fotografiji Instagramu na kojoj ima zavoj oko cijelog lica koje mu je natečeno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Though my expression in this picture may not show it, the surgery was a complete success?. This was such A big one, it may be the last one I need. Hopefully at least. Those who suffer from Cleidocranial Dysplasia usually have Supernumerary teeth, which are extra teeth that grow in the gums. I’ve had several surgeries to extract these teeth from within my gums and help expose the teeth that should have already grown in considering my age. In this surgery, the team of amazing medical professionals extracted 14 supernumerary teeth and exposed six of my adult teeth. I was under for four hours. My recovery for the past few days has been great and I can’t thank the team that did the surgery enough. Thank you all for your kind wishes and prayers. It means a lot. Again, if you’d like to learn more about Cleidocranial Dysplasia, you can go to ccdsmiles.org. Thanks again everyone

Objavu dijeli Gaten Matarazzo (@gatenm123)

Kleidokranijalna displazija, poznata i kao CCD, pogađa jedno od 1 milion djece i može se prenijeti od roditelja ili ga izazvati nasumična mutacija, navodi CCD Smiles, s kojom neprofitna organizacija Matarazzo radi. Prije tri godine glumac je progovorio o svom problemu.

– To je stanje, u kojem ste rođeni bez svojih ključnih kosti -– nemam niti jednu -to utječe na rast vašeg lica i utječe na vaše zube. Iz tog razloga nemam niti jedan zub – na ovom su mjestu lažni – imam zube no svi su mliječni – rekao je tad.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gaten Matarazzo (@gatenm123)

Iako je riječ o kongenitalnom poremećaju, Matarazzo je rekao da je prvi u porodici koji ga ima. Ali, to znači da on to stanje može prenijeti na svoju djecu.

– Stoga, želim samo da se podigne svijest o tome, da ljudi znaju da to nije nešto čega se treba bojati pokazivati – smatra.