Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italijanski mediji

Kuluševski u prvim danima januara na ljekarskom pregledu u Juventusu

dejan kulusevski

Sky Sport Italia objavio je da će “stara dama“ platiti 35 miliona eura za ofanzivnog veznjaka

Italijanski mediji javljaju da će Dejan Kuluševski, mlada zvijezda Parme u prvim danima januara obaviti ljekarski pregled u Juventusu, uoči potpisa ugovora sa aktuelnim šampionom Italije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema posljednjim informacijama Juventus je u ponedjeljak uvečer postigao dogovor sa Atalantom, čiji je Kuluševski igrač, i tako ove sezone najvećem rivalu Interu “pred nosom“ uzeo talentovanog švedskog fudbalera.

Sky Sport Italia objavio je da će “stara dama“ platiti 35 miliona eura za ofanzivnog veznjaka koji je u vlasništvu Atalante, te još 10 miliona naknadno. Dodaje se da bi Kuluševski u četvrtak trebao obaviti ljekarski pregled, a nakon toga potpisati ugovor na pet i po godina vrijedan 2,5 miliona eura po sezoni uz određene bonuse.

Ostaje još da se vidi da li će Juventus odlučiti da ostavi 19-godišnjeg Kuluševskog do kraja sezone na posudbi u Parmi, ili će da odmah dovesti u Torino.

Kuluševski, koji je porijeklom Makedonac, profesionalnu karijeru je počeo u Atalanti u koju je stigao iz omladinskog pogona švedske Brommapojkarne. Za reprezentaciju Švedske odigrao je jednu utakmicu 18. novembra ove godine.