Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za LP: Dinamo u grupnoj fazi, sjajan pogodak Armina Hodžića (VIDEO)

dinamo

Hrvatski prvak Dinamo Zagreb porazio je albanski Skenderbeu s visokih 4:1 u uzvratnom susretu play-offa Lige prvaka te se tako plasirao u grupnu fazu takmičenja.

Strijelci za Dinamo iz Zagreba bili su Alžirac El-Arbi Hilal Soudani u devetom i 80. minutu utakmice, zatim bosanskohercegovački U21 reprezentativac Armin Hodžić u 15. minutu, te Francuz Jeremy Taravel u 55. minuti utakmice.

Dinamo Zagreb je kod rezultata 2:1 nastavio sa igračem manje, kada je Gonzalo Santos isključen iz igre zbog crvenog kartona kartona. “Modre” to nije uspjelo uzdrmati, te su Albancima dali još dva gola do kraja utakmice. Strijelac pogotka za Skenderbeu bio je Eskuderdinha.

VEZANI TEKST Meša, svoj ti pos'o, kakav crni Kazahstan

U okviru uzvratnih utakmica play-offa večeras je odigran i susret između Maccabi Tel Aviva i Basela, koji je završio 1:1. Prva utakmica u Baselu također je završena neriješenim rezultatom 2-2, no gol više u gostima izraelskom predstavniku je omogućio prolaz u grupnu fazu Lige prvaka.

Celtic je poražen na gostovanju kod Malmoa rezultatom 2:0, te mu nije bila dovoljna pobjeda od 3:2 iz prethodne utakmice za prolazak dalje.

Valencia, koja je u prvom susretu slavila protiv Monaca rezultatom 3:1, poražena je u uzvratnoj utakmici rezultatom 2:1, no to je ipak bilo dovoljno za nastavka takmičenja.

Gol u gostima i pobjeda od 1:0 u prvoj utakmici protiv bečkog Rapida bio je dovoljan Shakhtaru iz Donjecka da rezultatam 2:2 u uzvratnoj utakmici prođe u nastavak takmičenja.

Sutra su na programu utakmice Apoel Nicosia – FC Astana, Bayer Leverkusen – Lazio, CSKA Moskva – Soprting CP, Club Brugge – Manchester United te Partizan Beograd – Bate Borisov.