Kvalifikacije za SP 2018: Engleska preko Slovenije dokopala se Rusije

kane

Mečevima u grupama “C”, “E” i “F” počelo je 9. kolo evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. koje će se održati u Rusiji, a važne pobjede su upisali Njemačka, Danska, Poljska i Škotska, javlja Anadolu Agency (AA).

U grupi “C”, Sjeverna Irska je kao domaćin u Belfastu poražena sa 1:3 od Njemačke, koja se ovom pobjedom kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. San Marino je u Serravalleu doživio debakl od Norveške koja je slavila s 8:0.

U istoj grupi, reprezentacija Azerbejdžana je ranije danas u Bakuu poražena od reprezentacije Češke rezultatom 1:2.

Poslije 9. kola, prvo mjesto u ovoj grupi zauzima Njemačka sa 27 bodova, dok je druga Sjeverna Irska sa 19 osvojenih bodova.

U okviru grupe “E”, Crna Gora je u Podgorici doživjela poraz od Danske sa 0:1. Rumunija je kao domaćin u Ploiestiju savladala Kazahstan sa 3:1.

U ovoj grupi, reprezentacija Armenije je ranije danas u Erevanu deklarisana od Poljske sa 1:6, koja se ovom pobjedom još više pribižila plasmanu u Rusiju. Lewandowski je u selekciji Poljske postigao hat-trick.

Nakon što je kompletirano 9. kolo, Poljska je prva sa 22 boda, a Danska druga sa 19 bodova, dok Crna Gora zauzima treće mjesto sa 16 bodova.

U grupi “F”, selekcija Engleske je u Londonu slavila protiv Slovenije rezultatom 1:0, i tako se kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. U istoj grupi, Škotska je u Glasgowu savladala Slovačku sa 1:0, dok su Malta i Litvanija remizirali 1:1.

Poslije 9. kola, prva u grupi “F” je Engleska sa 23 bod, Škotska druga sa 17 osvojenih bodova, dok Slovačka ima 15, a Slovenija 14 bodova.

U petak su u okviru 9. kolo evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. na programu sljedeći mečevi: Gruzija – Wales, Austrija – Srbija, Hrvatska – Finska, Irska – Moldavija, Italija – Makedonija, Kosovo – Ukrajina, Lihtenštajn – Izrael, Španija – Albanija i Turska – Island.