Šveđani idu u Rusiju: Italija bez Mundijala nakon 60 godina! (VIDEO)

2518399_UltraWide

Nogometna reprezentacija Švedske je na San Siru u Milanu, u uzvratnom meču baraža za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, igrala neriješeno 0:0 protiv domaćina Italije, te, zahvaljujući pobjedi od 1:0 u prvom meču, izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Italija tako poslije punih 60 godina neće igrati na Svjetskom prvenstvu, a prethodni put su izostali sa Mundijala još daleke 1958. u Švedskoj.

Obje selekcije su u prvom poluvremenu imale po nekoliko izglednih prilika, ali golova ipak nije bilo, pa se na odmor otišlo kod rezultata 0:0.

Italijani su u drugom poluvrijeme imali mnogo više prilika za pogodak, ali su se Šveđani uspjeli odbraniti, te se tako plasirali na Mundijal u Rusiji.

Švedska je u prvom meču na Friends Areni u Solni pobijedila sa 1:0, a strijelac je bio Jakob Johansson.

Italijani su eliminacijom od Švedske nakon 60 godina i 14 uzastopnih plasmana prvi put propustili smotru najboljih reprezentacija svijeta.

U uzvratnim mečevima koji su se igrali u nedjelju navečer, plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine su izborili Švicarska i Hrvatska.

U utorak je na programu i zadnji uzvratni meč baraža u kojem se u Dablinu sastaju Irska i Danska, koji su u prvom meču igrali neriješeno 0:0.

Utakmica je obilovala i sa nekoliko spornih situacija, a u videu ispod možete pogledati njih pet…

… kao i suze Boffona dok je davao izjavu nakon utakmice.