Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP: Derbi u Zagrebu, Island sa Kosovom u Albaniji

hrvatska – turska2

U grupama ”D”, ”I” i ”G” danas će biti odigrane utakmice petog kola kvalifikacija za Svjetsko fudbalsko prvenstvo ”Rusija 2018”, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatska će od 20.45 sati u derbiju grupe ”I” dočekati Ukrajinu na zagrebačkom stadionu ”Maksimir”, te eventualnim trijumfom napraviti dodatni, veliki korak ka plasmanu na naredni Mundijal. I Ukrajinci se nadaju najboljem jer bi u tom slučaju mogli preskočiti Hrvate na liderskoj poziciji.

Islanđani će gostovati Kosovu u Skadru (Albanija), gdje bi sve osim trijumfa bio neuspjeh za učesnika EURO 2016, te udaljio ga od trke za SP. I Turska hvata ”posljednji voz”, ali samo u slučaju da u Antaliji pobijedi Finsku.

Grupa ”D” donijet će duel Gruzije i Srbije. Balkancima su bodovi imperativ, jer sa njima u najgorem slučaju ostaju na drugoj poziciji i ”pušu za vrat” Ircima. Ostanak na vrhu tabele Republika Irska tražit će u domaćoj utakmici, tačnije ostrvskom ”sudaru” sa Velsom. Austrija koja je lošije od planiranog otvorila kvalifikacije dočekat će autsajdera Moldaviju.

Očajna izdanja posljednjih godina reprezentacija Makedonije pokušat će prekinuti u Vaduzu protiv Lihtenštajna. U grupi ”G” Španija je apsolutni favorit u Hihonu protiv Izraela, kao i Italija protiv Albanije u Palermu.

RASPORED, SATNICA I POREDAK

grupa ”D”

TBILISI: Gruzija – Srbija (18 sati), DABLIN: Republika Irska – Vels (20.45), BEČ: Austrija – Moldavija (20.45).

Poredak na tabeli: Republika Irska 10 bodova, Srbija 8 , Vels 6, Austrija 4, Gruzija 2, Moldavija 1.

grupa ”I”

ANTALIJA: Turska – Finska (18), SKADAR: Kosovo – Island (20.45), ZAGREB: Hrvatska – Ukrajina (20.45).

Poredak na tabeli: Hrvatska 10 bodova, Ukrajina 8, Island 7, Turska 5, Finska 1, Kosovo 1.

grupa ”G”

VADUZ: Lihtenštajn – Makedonija (20.45), PALERMO: Italija – Albanija (20.45), HIHON: Španija – Izrael (20.45).

Poredak na tabeli: Španija 10, Italija 10, Izrael 9, Albanija 6, Makedonija 0, Lihtenštajn 0.