Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povremene duže kolone na GP Bosanski Brod i Orašje

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost.

Na autoputu A-1 dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Kakanj – Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići) zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom. Za danas je najavljen početak sanacionih radova i na dionici A-1 Zvirovići-Kravice (ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović). Na te dvije lokacije vozila će saobraćati usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Olovo-Kladanj, Čapljina-Studenci, Teslić-Kotor Varoš, Nemila-Žepče-Maglaj i Jablanica-Mostar.

Apelujemo na vozače da na pomenutim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Povremeno se na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila, a razlog su radovi koji još traju na području Hrvatske.

Napominju se vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04., bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete, saopćeno je iz BIHAMK-a.