Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP: Hrvatska poražena u zadnjoj minuti, remi Srbije i Velsa

srbija vels (2)

Utakmicama šestog kola u grupama “D“, “G“ i “I“ večeras su nastavljene evropske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji, a u derbi mečevima dana Srbija i Vels su remizirali u Beogradu, a Hrvatska je poražena golom u posljednjoj minuti meča na Islandu, javlja Anadolu Agency (AA).

Lider grupe “D“ Srbija igrala važnu utakmicu protiv trećeplasiranog Velsa na domaćem terenu. Meč je završen rezultatom 1:1, a golove su postigli Aaron Ramsey u 35. minuti meča kaznenim udarcem sa 11 metara i Aleksandar Mitrović u 74. minuti.

I Irska je na domaćem terenu sa Austrijom remizirala rezultatom 1:1. Treba dodati da je Moldavija dočekala Gruziju i da su te dvije selekcije u meču za prestiž i bez šansi za plasman na SP odigrale zanimljiv meč koji je završen također neriješenim rezultatom 2:2.

Srbija i Irska na čelu grupe imaju po 12, Vels i Austrija ih prate sa po osam bodova. Gruzija sa tri i Moldavija sa dva boda su na dnu tabele.

Ništa manje zanimljivo večeras nije bilo ni u mečevima grupe “G“ u kojoj je lidera grupe Španija u Skoplju savladala selekciju Makedonije rezultatom 2:1 i potvrdila dominaciju u grupi.

Italija je večeras imala znatno lakši zadatak od rivala Španaca jer na domaćem terenu igrala protiv autsajdera Lihtenštajna i na kraj slavila uvjerljivu pobjedu rezultatom 5:0. U trećem večerašnjem meču grupe “G“ snage su odmjerili Izrael i Albanija, a Albanci su slavili rezultatom 3:0.

Španija i Italija na vrhu grupe imaju po 16, a Albanija i Izrael na trećem i četvrtom mjestu po devet bodova. Na dnu tabele su Makedonija sa tri i Lihtenštajn bez bodova.

Derbi grupe “I“ i derbi dana večeras je bilo gostovanje Hrvatske na Islandu. Izabranici Ante Čačića su poraženi pogotkom kojeg je u posljednjoj minuti meča postigao Hoendur Magnusson.

U preostala dva meča večeras Ukrajina je u gostima pobijedila Finsku rezultatom 2:1, a Turska je slavila važnu pobjedu rezultatom 4:1 na Kosovu.

Hrvatska i Island sada na čelu grupe imaju po 13 bodova, a slijede ih Turska i Ukrajina koje imaju po 11. Finska i Kosovo na dnu tabele imaju po jedan bod.