Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP: Slovenci remijem “gurnuli” Slovake u baraž

slovenija skotska

U grupi F kvalifikacija za SP u Rusiji Engleska je prije zadnjeg kola osigurala prvo mjesto, a za drugu poziciju borile su se Škotska i Slovačka.

Na kraju u slavili Slovaci kojima jer pomogla Slovenija odigravši 2:2 protiv Škotske.

Škoti su doputovali u Ljubljanu po pobjedu koja bi im osigurala ‘dvojku’, ali nisu uspjeli.

Gosti su poveli u 32. minuti golom Leigha Griffithsa i s tim rezultatom imali su dodatne kvalifikacije. Škotski plan pokvario je Roman Bezjak izjednačivši u 52. minuti, a potpuni preokret dogodio se u 73. minuti kada je Bezjak zabio svoj drugi pogodak na utakmici. Robert Snodgrass je u 88. minuti zabio za 2-2 i pružio Škotima tračak nade, ali više nije bilo vremena za treći pogodak i pobjedu.

Slovačka je protiv Malte slavila 3:0 golovima Adama Nemeca (33, 62, 69) i potom priželjkivala remi u Ljubljani. To se i dogodilo, pa će Slovaci u dodatne kvalifikacije. Ovakav rasplet najmanje odgovara hrvatskoj reprezentaciji koja bi u slučaju remija u Kijevu ostala iza Slovačke u poretku drugoplasiranih ekipa.

Engleska je kvalifikacija zaključila pobjedom protiv Litve 1:0, a gol oduke zabio je Harry Kane iz kaznenog udarca u 27. minuti.

Englezi su osvojili prvo mjesto sa 26 bodova, Slovačka i Škotska su osvojile po 18 bodova, no Slovaci imaju bolju razliku pogodaka. Slovenija je četvrta sa 15 bodova, Litva ima šest, a Malta jedan bod.