Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nk široki brijeg

Kvesić: Čeka nas nezgodna utakmica, no idemo po tri boda u Ugljevik

josip-kvesic-nk-siroki-brijeg

Kad su u pitanju ovogodišnji trofeji, prvenstvo je vjerovatno izgubljeno, no Širokobriježani se mogu nadati Kupu

Josip Kvesić, 28-godišnji lijevi bočni NK Široki Brijeg nada se dobrom gostujućem rezultatu u nastavku Premijer lige BiH gdje ekipa Goce Sedolskog putuje u Ugljevik Zvijezdi 09.

Kvesić smatra da je Zvijezda kvalitetna ekipa koja je već pokazala da može biti opasan protivnik.

– Očekuje nas nezgodna utakmica. Nedavno smo se mogli uvjeriti u kvalitetu FK Zvijezda 09. Tada smo se praktički spasili i stigli do boda pogotkom Dražena Bagarića u sudačkoj nadoknadi – kazao je Kvesić.

Širokobriježani su odradili trening u petak te se zaputili prema Bijeljini gdje će prespavati uoči utakmice koja je planirana u subotu u 16 sati.

Kvesić je istakao da neće biti lako, no da je svjestan koliko vrijedi ekipa Širokog, te najavio lov na sva tri boda.

Dodao je kako je ova utakmica prva od tri u sljedećih sedam dana u kojima Plavo-bijeli s Pecare želi ostvariti maksimalan učinak.

Nogometaš Širokog podsjetio je da se ekipa Zvijezde bori za ostanak te da će im to, uz dolazak novog trenera, zasigurno biti značajan motiv.

Inače, ekipa Goce Sedolskog nalazi se na četvrtom mjestu prvenstvene tabele, a ima jednak broj bodova kao i trećeplasirani Željezničar.

Kad su u pitanju ovogodišnji trofeji, prvenstvo je vjerovatno izgubljeno, no Širokobriježani se mogu nadati Kupu.

Naime, 3. aprila Široki će na Pecari ugostiti TOŠK Tešanj u prvoj polufinalnoj utakmici, a dodatan motiv ekipi može biti činjenica da je ovaj trofej došao na Pecaru i 2017. nakon izvođenja jedanaesteraca protiv FK Sarajeva koje igra drugo polufinale u isto vrijeme u gostima kod Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

Zvijezda 09 nalazi se u zoni ispadanja i eventualnom pobjedom protiv Plavo-bijelih poboljšala bi svoje šanse za ostanak u najelitnijem domaćem nogometnom takmičenju.