Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Arhimed"

Zoranu Vujinoviću zlatna medalja na sajmu inovacija u Moskvi

medalja rusija2

Inače “Arhimed” već godinama raste kao izložba inovacija pa je tako postao jedna od centralnih smotri inovatora na Istoku, te je postao partner velikog broja inovatora, naučnika, vlasnika prava industrijskog vlasništva i poduzetnika

Na Međunarodnom sajmu inovacija i novih tehnologija “Arhimed”, održanom od 26. do 29. marta u Moskvi, Zoran Vujinović iz Kneževa/Skender Vakufa osvojio je prvo mjesto za projekt Trofazni hibridni rotacijski motor Tesla.

– Osim zlatne medalje dobio sam i priznanje Tehnološkog fakulteta u Volgi. Projekt je prošao dobro i odlično je zapažen tako da sam jako zadovoljan – kazao je u izjavi za Fenu Vujinović.

Također je istaknuo kako ova nagrada za njega predstavlja veliko međunarodno priznanje, ali i potvrdu izvodljivosti njegova projekta.

– Izabran sam od strane međunarodnog organizacijskog žirija i puno mi to znači. Ovo je jedna potvrda da smo posao uradili onako kako treba – istaknuo je Vujinović.

Inače “Arhimed” već godinama raste kao izložba inovacija pa je tako postao jedna od centralnih smotri inovatora na Istoku, te je postao partner velikog broja inovatora, naučnika, vlasnika prava industrijskog vlasništva i poduzetnika, pružajući im tako sve potrebne oblike podrške za uspješnu komercijalizaciju, a broj uspješnih ugovora sklopljenih u okrilju Arhimeda raste iz godine u godinu.

Dobitnik je i najvišeg priznanja Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) za dugogodišnji doprinos razvitku inovatorstva i saradnje u razvitku i zaštiti prava intelektualnog vlasništva.