Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Meridian

Kvote za United – Liverpool: Baš “đavolski” derbi

manchester-liverpool

Mančester junajted u nedjelju dočekuje Liverpul, u 9. kolu Premijer lige i u vjerovatno najvećem derbiju Engleske.

Možda ne trenutno, ali istorijski gledano da. Ipak, duel na “Old trafordu” biće okršaj neravnopravnih rivala. Šampion Evrope ide na noge posrnulom gigantu koji je na dva boda iznad zone ispadanja.

I zato se ne pamti da je Liverpul u gostima bio izraziti favorit kao sada, pa je Meridianbet kvota na trijumf Junajteda čak 4.95, a na “dvojku” 1.70. Pritom je ekipa Jirgena Klopa jedina maksimalna sa svih osam pobjeda u Premijer ligi.

Jasno je da je pred “đavolima” đavolski težak zadatak, ali to je čar fudbala, jer ne pobjeđuje uvijek bolji i onaj kome se daju najveće šanse. Zanimljivo i da je pet od posljednjih 10 međusobnih susreta završeno bez pobjednika, a Meridanbet vam daje sjajnu kvotu 3.85 na remi.

Mančester će gotovo sigurno igrati bez povrijeđenih De Hee i Pogbe, za goste je upitan Mo Salah. Oleu Gunaru Solskjeru se ozbiljno drma klupa i malo toga će kalkulisati sa sastavom. Nije loše znati da Junajted poslije derbija sa “Redsima” gostuje Partizanu u Ligi Evrope.

Zato, ako navijački vjerujete u slavlje “đavola”, probajte specijal i pobjedu od 1:0, 2:0 ili 2:1, jer se na vašem tiketu vrednuje kvotom 5.25. Mančester ne pripada društvu Brajtona i Šefilda, već vrhu tabele i zato bi možda baš ova utakmica mogla da bude prekretnica.

U suprotnom, Liverpul će još jednom demonstrirati moć i produžiti čudesno seriju, a ostanak na vrhu se svakako ne dovodi u pitanje poslije meča na “Teatru snova”. Može li Markus Rašford da zapleše i zatrese mrežu u velikoj pobjedi? Ako postigne gol i Junajted pobijedi, to možete naplatiti kvotom čak 8.

Postoji i dodatni razlog da u Mančesteru vjeruju u pozitivan rezultat, jer šampionu Evrope baš ne prijaju gostovanja na “Old trafordu”. Samo jednom su “đavoli” poraženi na svom terenu u posljednjih šest premijerligaških okršaja i to je Liverpul slavio sa 0:3 u martu 2014. godine. Od tada je Junajted u prvenstvu slavio pred svojim navijačima sa 3:0 i 3:1, pa je bilo 1:1, odnosno 2:1 i 0:0 u februaru ove godine.

Može li Liverpul do prve pobjede u crvenom dijelu Mančestera poslije više od pet godina ili se Junajted budi velikim trijumfom?