Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Španija

La Liga prekinuta zbog širenja koronavirusa

messi slavia (1)

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u srijedu je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju“

Rukovodstvo španske La Lige odlučilo je da prekine takmičenje na dvije sedmice zbog globalne pandemije korona virusa, prenosi Anadolu Agency (AA)

“S obzirom na okolnosti koje su jutros rasvijetljene, poput karantina koji je uspostavljen u Real Madridu i mogućih novih slučajeva zaraze korona virusom u drugim klubovima, La Liga će nastaviti sa sljedećom fazom protokola o postupanju protiv bolesti Covid-19. U skladu s mjerama utvrđenim Kraljevskom uredbom od 12. maja 1997. godine, dogovoreno je da se takmičenje prekine za naredna dva kola. Odluka će biti preispitana nakon okončanja karantina koji su preduzeti u pogođenim klubovima i drugih mogućih situacija koje se mogu pojaviti. Kao organizator takmičenja, La Liga je odluku prenijela Fudbalskom savezu Španije, Visokom sportskom vijeću i klubovima“, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici La Lige.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u srijedu je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju“. Od Covid-19 u svijetu je umrlo više od 4.600 ljudi, a potvrđeno je 125.000 slučajeva zaraze korona virusom u više od 115 zemalja, naveli su WHO-a.