Stamford Bridge

Lampard dobio otkaz u Chelseaju, dva imena se spominju kao njegova zamjena

Iz Chelseaja su poručili da nikada ne može biti dobro vrijeme za razilaženje s klupskom legendom, ali da je poslije dugog razmišljanja odlučeno da je ekipi potrebna promjena

Frank Lampard, 42-godišnji engleski trener dobio je otkaz u Chelseaju, potvrdio je klub sa Stamford Bridgea.

Nekadašnji nogometaš ovog kluba, koji slovi za jednog najboljih igrača Plavaca svih vremena, otpušten je zbog posljednjih rezultata koji nisu u skladu s ambicijama i očekivanjima kluba.

Iz Chelseaja su poručili da nikada ne može biti dobro vrijeme za razilaženje s klupskom legendom, ali da je poslije dugog razmišljanja odlučeno da je ekipi potrebna promjena.

Lampard je na klupi Chelseaja sjedio od 2019. godine, a trenersku karijeru počeo je u Derbyju.

Jučer je u FA Cupu s 3:1 Chelsea slavio protiv Lutona, ali to nije pomoglo Lampardu da sačuva posao. Presudilo je to što je u posljednjih pet kola engleskog prvenstva pobijedio samo Fulham i od mogućih 15 osvojio tek četiri boda. Od posljednjih osam utakmica u ligi izgubio je pet te ispao iz borbe za naslov prvaka.

Kao mogući nasljednici spominju se Thomas Tuchel i Max Allegri. Na kladionicama je Tuchel blagi favorit ispred Allegrija. Čak italijanski novinar Fabrizio Romano tvrdi da je već dogovoren ugovor između Chelseaja i Tuchela koji je krajem prošle godine dobio otkaz u PSG-u.