Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

engleska ili nigerija

Lampardovo otkriće Abraham još nije odlučio za koju će reprezentaciju igrati

abraham

Još nisam donio odluku. Fokusiran sam na klub. Naravno da je privilegija kada te žele dvije države, rekao je talentovani napadač Chelseaja

Tammy Abraham, mladi 22-godišnji napadač Chelseaja, kojem je Frank Lmapard ove sezone dao priliku da pokaže raskošni talenat, još uvijek nije odlučio hoće li igrati za Englesku ili Nigeriju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Abraham je u sinoćnjoj pobjedi u Ligi šampiona na gostovanju kod Lillea rezultatom 2:1 postigao osmi ovosezonski gol u svega deset takmičarskih utakmica i tako još jednom potvrdio da se radi o izuzetno perspektivnom napadaču.

Naravno, britanski mediji su zbog dobrih igara počeli stvarati pritisak kako bi se Abraham odlučio igrati za Englesku. Istina mladi fudbaler već je bio u sastavu “tri lava”, ali ne u zvaničnim, nego u prijateljskim utakmicama protiv Brazila i Njemačke 2017. godine. Uz to igrao je za U18, U19 i U21 selekcije Engleske.

“Još nisam donio odluku. Fokusiran sam na klub. Naravno da je privilegija kada te žele dvije države. Volim obje zemlje, ali za mene je trenutno bitno da radim dobre stvari za Chelsea. Moje vrijeme će doći”, odgovorio je Abraham britanskim medijima nakon duela u Francuskoj.

Abraham je rođen 1997. godine u Londonu, a za Nigeriju ima pravo nastupa zahvaljujući ocu koji je porijeklom iz te afričke zemlje. Očekuje se da će se Abraham naći na spisku engleskog selektora Garetha Southgatea za utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Češke i Bugarske.

Sjajni napadač je dijete Chelseaja, ali je iskustvo i znanje sakupljao igrajući na posudbama u Bristol Cityju, Swansea Cityju i Aston Villi. Dolaskom Lamparda na klupu “plavaca” dobio je priliku u prvom timu, koju je znao iskoristiti.