BiH

saopštenje za javnost

SDA: Vlada KS u Upravni odbor “SŠ” imenovala osuđenicu Zarfu Dupovac

03/10/2019

Činjenica da je Fortina vlada imenovala u UO osobu, koja je proglašena krivično odgovornom za pronevjeru novca na javnoj funkciji, ukazuje da cilj Vlade Forto-Konaković nije nikakvo dovođenje poštenih kadrova

“Imenovanje Zarfe Dupovac na poziciju članice Upravnog odbora Sarajevo šuma predstavlja još jedan u nizu skandala vlade premijera Edina Forte. Zarfa Dupovac je osuđena pred Općinskim sudom jer je kao v. d. direktorica i šefica
računovodstva u Zavodu Pazarić firmi u vlasništvu svog supruga povjerila izvođenje građevinskih radova u Zavodu, i to više puta, odobrivši više od 50.000 KM isplata”, stoji u saopštenju Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS.

“Činjenica da je Fortina vlada imenovala u UO osobu, koja je proglašena krivično odgovornom za pronevjeru novca na javnoj funkciji, ukazuje da cilj Vlade Forto-Konaković nije nikakvo dovođenje poštenih kadrova, već isključiva mržnja prema SDA.

Dupovac, koja je bila kandidat HSP-DSI na izborima 2014, imenovana je sada isključivo kao stranački kadar vlade premijera Forte, koji mora odmah da objasni zašto se imenuju osuđenici u upravne odbore ustanova KS.

O suštini ove vlade govori činjenica da su istog dana, kada su objavili imenovanje osuđene Dupovac, smijenili uspješnu i poštenu direktoricu Sarajevogasa Nihadu Glamoč, koja je ostvarila pozitivno poslovanje, i čija je jedina «krivica» bila to što ju je imenovala prethodna Vlada”, poručili su iz Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.