Fudbal

kandidat za predsjednika

Laporta: Messi generiše više profita nego troškova, njegova je cijena osam posto čitavog budžeta

17/02/2021

U međuvremenu će se do ljeta odraditi i predsjednički izbori u Barceloni, a jedan od favorita je Joan Laporta koji je kao predsjednik započeo zlatnu eru Barcelone predvođene Messijem i Pepom Guardiolom

Težak poraz Barcelone od PSG-a i vjerovatno rano ispadanje iz Lige prvaka definitivno neće pomoći u nastojanjima kluba da zadrži Lionela Messija.

Argentinac je frustriran stanjem u klubu ljetos zatražio odlazak, ali je morao ostati i odraditi ugovor do kraja.

U međuvremenu će se do ljeta odraditi i predsjednički izbori u Barceloni, a jedan od favorita je Joan Laporta koji je kao predsjednik započeo zlatnu eru Barcelone predvođene Messijem i Pepom Guardiolom. Ako Laporta opet pobijedi i vrati se u Barcelonu, napravit će sve da Messi ostane.

“Trebat će nam primamljiva i kompetitivna sportska ponuda. On je pobjednik i želi pobjeđivati s Barcelonom. Napravit ću sve što je moguće, mnogi ga žele i trebat će nam važna ponuda. Novac ne garantira titule”, kazao je Laporta koji smatra da visoka plaća i bonusi nisu problem.

“Messi generiše više profita nego troškova. Njegova je cijena osam posto cjelokupnog budžeta, a generira 30 posto zarade. On je profitabilan za Barcelonu, ali je najvažnije, neprocjenjiva stvar kad pitate dijete ko je najbolji na svijetu. Odmah će odgovoriti Messi”, zaključio je Laporta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.