Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kandidat za predsjednika

Laporta: Messi generiše više profita nego troškova, njegova je cijena osam posto čitavog budžeta

U međuvremenu će se do ljeta odraditi i predsjednički izbori u Barceloni, a jedan od favorita je Joan Laporta koji je kao predsjednik započeo zlatnu eru Barcelone predvođene Messijem i Pepom Guardiolom

Težak poraz Barcelone od PSG-a i vjerovatno rano ispadanje iz Lige prvaka definitivno neće pomoći u nastojanjima kluba da zadrži Lionela Messija.

Argentinac je frustriran stanjem u klubu ljetos zatražio odlazak, ali je morao ostati i odraditi ugovor do kraja.

U međuvremenu će se do ljeta odraditi i predsjednički izbori u Barceloni, a jedan od favorita je Joan Laporta koji je kao predsjednik započeo zlatnu eru Barcelone predvođene Messijem i Pepom Guardiolom. Ako Laporta opet pobijedi i vrati se u Barcelonu, napravit će sve da Messi ostane.

“Trebat će nam primamljiva i kompetitivna sportska ponuda. On je pobjednik i želi pobjeđivati s Barcelonom. Napravit ću sve što je moguće, mnogi ga žele i trebat će nam važna ponuda. Novac ne garantira titule”, kazao je Laporta koji smatra da visoka plaća i bonusi nisu problem.

“Messi generiše više profita nego troškova. Njegova je cijena osam posto cjelokupnog budžeta, a generira 30 posto zarade. On je profitabilan za Barcelonu, ali je najvažnije, neprocjenjiva stvar kad pitate dijete ko je najbolji na svijetu. Odmah će odgovoriti Messi”, zaključio je Laporta.