Tužilaštvo BiH

Priznali krivicu za poresku utaju

Tuzilastvo BiH (1)

Za optuženog Mićića je predložena uslovna osuda u trajanju od osam mjeseci zatvora sa rokom provjere dvije godine

U predmetu za poresku utaju, optuženi su priznali krivicu i vratili nezakonito stečenu imovinsku korist, saopštilo je danas Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon podignute optužnice i predočenih dokaza, u prisustvu advokata, sporazumno su priznali krivicu optuženi Мilеnko Mićić, rođen 1977. godine u Bijeljini, državljanin BiH i pravno lice društva sa ograničenom odgovornošću “MDM-PERIĆ PLUS” Bijeljina.

Za optuženog Mićića je predložena uslovna osuda u trajanju od osam mjeseci zatvora sa rokom provjere dvije godine, te kao sporedna, novčana kazna u iznosu od 2.000 KM, koju je optuženi dužan uplatiti u roku od tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude.

U skladu sa sporazumom, za pravno lice društva sa ograničenom odgovornošću “MDM-PERIĆ PLUS” Bijeljina, predložena je sporedna novčana kazna u iznosu od 5.000 KM i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 29.750 KM, a navedene iznose pravno lice je uplatilo na račun budžeta BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, isti su prihvaćeni, te je optuženima izrečena navedena kazna, zaključili su iz Tužilaštva BiH.