Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Press FK Sloboda

Lazarević: Radnik poznajemo bolje nego oni nas

sloboda_press_beganovic_lazarevic

Amar Beganović, koji će u ovoj sezoni nositi kapitensku traku, ponovio je da je iza Slobode težak period uigravanja

Iako su u pripremnom periodu odigrali šest utakmica, od kojih su pet riješili u svoju korist, a jednu remizirali, igra nogometaša tuzlanske Slobode nepoznanica je i za njihove fanove.

Na današnjoj konferenciji za novinare uoči starta i prvenstvu protiv bijeljinskog Radnika, prvi trener Tuzlaka Milan Lazarević izjavio je da ne može reći da je tim potpuno spreman, jer su neki novi igrači odradili manje treninga od ostalih, ali da se unatoč tome nada najboljem.

– Na okupu smo pet sedmica. Radili smo s novoformiranom ekipom, mahom s igračima iz prvih liga Federacije i RS. Prolazili smo kroz težak period i uspjeli smo izvršiti selekciju. Ekipu smo uigravali sa dva stranca, ali jučer nam je rečeno da zbog radnih dozvola nemaju pravo nastupa – rekao je Lazarević, misleći na Francuza Yoanna Martelata i Srbijanca Dušana Ristića.

Ipak, izrazio je nadu da se njegov tim, ako pokaže kompaktnost kao na pripremama, ima pravo nadati dobrom rezultatu.

– Ne mogu reći ni da smo potpuno uigrani, jer su neki igrači trenirali pet nedjelja, a oni koji su se kasnije priključivali ekipi samo tri. Pokušat ćemo biti pravi tim i u tom slučaju nema razloga da budemo nezadovoljni. Radnik u ovom trenutku poznajemo bolje nego oni nas. Sinoć su nesretno ispali iz Evropske lige, a posljednjih godina stalno na već uigrani tim dograde još po dva-tri kvalitetna  igrača – zaključio je novi trener Tuzlaka.

Branič Amar Beganović, koji će u ovoj sezoni nositi kapitensku traku, ponovio je da je iza Slobode težak period stvaranja i uigravanja ekipe.

– Došlo je dosta novih igrača, ali smo na pripremama dobro radili. U nedjelju ćemo nastojati ispoštovati sve zahtjeve trenera i igrati dobar nogomet. Ne bojimo se protivnika i dat ćemo sve da ostvarimo pobjedu – rekao je Beganović.

Utakmica Sloboda – Radnik igra se na Tušnju u nedjelju od 20.30 sati.