Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lazio će od Bielse tražiti 50 miliona eura odštete

marcelo-bielsa

Italijanski prvoligaš Lazio, prema navodima italijanskih medija, tražiće od argentinskog trenera Marcela Bielse 50 miliona eura za nadoknadu štete, nakon što je ovaj odlučio samo dva dana nakon potpisa ugovora sa rimskim klubom podnijeti ostavku, javlja Anadolu Agency (AA).

Igli Tare, direktor Lazija naglasio je da je Bielsa bio tretiran „kao trener Real Madrida“, te da se na njegovoj ostavci neće završiti cijela priča. Lazio je danas organizovao konferenciju za medije na kojoj je predstavio novog trenera Simonea Inzaghija, te najavio pravnu bitku protiv Bielse.

Argentinski trener je u obrazloženju svoje odluke da podnese ostavku rekao da Lazio nije doveo pojačanja koja su zajedno planirali i da je zato odlučio da odustane od preuzimanja rimskog kluba. Međutim u Laziju vjeruju da se Bielsa predomislio, jer je vjerovatno dobio ponudu da preuzme reprezentaciju Argentine.

“Bielsa je vjerovao u naš projekat, a onda se predomislio. Bio je tretiran kao trener Real Madrida. Ovdje nije kraj”, kazao je Tare za italijanske medije.

Gianmichele Gentile, advokat rimskog kluba obrazložio je sve ugovorne obaveze i jedne i druge strane, a potom najavio pravnu bitku protiv Bielse.

“Ugovor je pod italijanskom nadležnosti, tako da je Lazio zaštićen kao da je Bielsa bio italijanski trener. Možemo ići na različite sudove, ali u dogovoru sa predsjednikom ćemo odlučiti šta dalje. Sigurno je da Lazio neće stajati po strani i trpiti ovo nasilje, ovo neopravdano raskidanje ugovora. Ono što želimo je nadoknada štete za neopravdan raskid ugovora, štete koja je napravljena ugledu kluba. Nežemo navoditi iznos, ali tu je važna potražnja za naknadu štete“, kazao je Gentile.