Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lazio će ratu za igrača koji više nije njihov platiti dva puta (VIDEO)

Stefan de Vrij

Lazio još uvijek nije isplatio transfer Stefana de Vrija iz Feyenoorda, iako je Holanđanin još ljetos napustio Rim i pojačao Inter.

Velika se zbrka dogodila kada su “nebesko-plavi” uplatili posljednju ratu holandskom klubu u vrijednosti od dva miliona eura, da bi se na kraju ispostavilo da su hakeri provalili u sistem i podigli tu sumu.

Feyenoord je tražio od italijanskog kluba da ponovo uplati novac na klupski račun jer oni tu transakciju nisu vidjeli, ali predsjednik Lazija Claudio Lotito nije želio ni da čuje, jer je već uplatio tu cifru.

Rimljani su pružili dokaz u vidu maila koji je poslao Feyenoord, u kojem se navodi da je novac primljen, ali očigledno taj mail nisu napisali oni, niti to mnogo vrijedilo.

Na kraju je morao da reaguje i sportski sud CAS koji je naredio Lacijalima da uplate polovinu sume od dva miliona eura, mada su Holanđani najavili da će pokušati da “istjeraju pravdu” i dobiju sve do posljednjeg eura.

Da stvar bude još bizarnija, upravo je de Vrij praktično pomogao Interu da izbaci Lazio iz kvalifikacija za Ligu prvaka prošle sezone. Inter je, podsjećamo, do Lige prvaka stigao pobjedom nad direktnim konkurentom u Rimu od 3:2, u velikom preokretu. Do 79. minutu Lazio je vodio 2:1, a ona je de Vrij skrivio penal za 2:2. Da bi nešto kasnije gosti potpuno okrenuli rezultat i plasirali se u Ligu prvaka. De Vrij je prije te utakmice tražio da ne igra, jer se već znalo da ide u Lazio.