Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lazio hakerima “poklonio” dva miliona eura

de vrij

Fudbalski klub Lazio, tačnije njegovi ljudi iz administracija, propisno su se obrukali pošto su dva miliona eura bukvalno poklonili hakerima.

Taj novac je, naime, trebao završiti na računu Feyenoord, kao posljednja rata za obeštećenje Stefana de Vrija, koji je 2014. godine iz Roterdama stigao u Rim.

Međutim, nije. Sve je pošlo po zlu kada je na adresu “nebesko-plavih” stigla elektronska poruka sa bankovnim podacima Feyenoord, grbom i svim ostalim podacima koji su bili u vezi holandskog velikana. Ipak, klub iz Roterdama nije dobio nikakav novac i sumnja se da je ovih dva miliona završilo u rukama hakera.

Italijanski mediji su, baveći se ovom informacijom, svu krivicu prebacili na Laziale, optuživši ih da su nasjeli na jeftinu prevaru. No, advokat Michele Gentille tvrdi da Rimljani nemaju nikakvu odgovornost i da se proces vodi protiv Feyenoord.

“Lazio je uradio sve dobro. Prevara bi više trebalo da brine Feyenoord, pošto je vjerovatno neko iz Holandije znao da bi uplata trebalo da stigne. Lazio nema nikakvu odgovornost, platio je koliko je trebalo da plati i tu je sve ispravno”, jasan je Gentille.

Sudstvo već neko vrijeme istražuje ovaj slučaj i kako bude odmicao, očekuje se da još više detalja “ispliva”.