Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prosinečki: Baš me briga je li neko Srbin ili Hrvat

prosinecki-600×390

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki zadovoljan je nakon uvodnih utakmica na klupi Zmajeva.

Žuti poslije četiri duela na klupi BiH ima jednu pobjedu, dva remija i poraz.

– Imamo velike ambicije. Na turneji u januaru, kada sam tek preuzeo Bosnu, nisam mogao računati na strance već samo na igrače iz domaće lige te na U-21 reprezentativce. Čak i tako oslabljeni, odlično smo odradili posao. S Amerikancima smo odigrali bez golova, a od jakog Meksika izgubili smo 1:0. U ovom ciklusu prvi sam put imao sve najbolje na raspolaganju i oduševljen sam viđenim. Protiv Senegala odigrali smo 0:0, a Bugare smo dobili u gostima. Kada u ekipi imaš Pjanića i Džeku, znaš šta možeš napraviti. Naš cilj su kvalifikacije za sljedeći EURO, imamo velike ambicije i bilo koji rezultat osim plasmana na EP smatrat ću ogromnim podbačajem – rekao je Prosinečki za Index.hr.

Selektor BiH je ostao bez nekih važnih igrača. Poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Mundijal, ruke od reprezentacije su digli Lulić i Ibišević, sinoć je to učinio Medunjanin, a prije prijateljskog dvomeča sa Bugarskom i Senegalom, Žutom se nije odazvao Šimunović.

– I ovako imamo odličnu ekipu i mlade koji dolaze i koji već sada mogu igrati za A selekciju. Ne znam kakva je praksa bila kod mojih prethodnika, ali ja moliti neću nikoga. Baš me briga je li neko Srbin ili Hrvat. Igrat će mi samo oni koji žele igrati za BiH – govori Prosinečki.

Narednu utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine igra 28. maja protiv Crne Gore.