Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legenda Arsenala postao beskućnik, pijanac i kockar

kenny-sansom

Kenny Sansom (54) bivši engleski fudbaler, potonuo je pod teretom dvaju poroka kojima nikako ne uspjeva da odoli: kocke i alkohola.

U ispovijesti za londonski “Sun”, Sansom je priznao da je “olupina od čovjeka”.

“Beskućnik sam desetak dana. Zašto? Zato jer nemam novca. I ne samo to: pijanac sam i kockar, a zdravlje mi je narušeno. Živim na ulici i spavam po klupama u parkovima. Nije neki život”, rekao je bivši fudbaler.

Kenny Sansom

“Nepopravljivi sam pijanac. Popijem koliko god mogu sebi da priuštim. Jednostavno sam propalica. Iz Arsenala non-stop pokušavaju da mi pomognu. Samom sam sebi najveći neprijatelj”.

Sansom je Arsenalova fudbalska legedna, igrao je na poziciji lijevog beka.

Za englesku reprezentaciju sakupio je 86 utakmica, što je drugi najveći broj nastupa za “Gordi Albion” u historiji kad su bekovi u pitanju. Povukao se 1994. godine.

“Sun” navodi da Sansom u ovom trenutku posjeduje samo mobilni telefon na bonove, putničku karticu i novčanicu od 20 funti, te da u rezervi ima majicu i kratke pantalone.

Dnevno i dalje ispija sedam butelja crnog vina. U Arsenalu su ga posljednji put zaposlili kao vodiča turističkih turneja “Emiratesom”.

Živio je u posljednje vrijeme kod sestre Marry, kojoj je po ko zna koji put slomio srce jednostavno nestavši iz kuće. Bilo je to prije oko mjesec dana.