Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sukob ne jenjava

Legenda Bayerna: Hasan ili Hansi, jedan mora otići, zna se ko pravi probleme

Atmosfera u klubu je narušena, a svoje viđenje sukoba i njegovog rješenja dao je legendarni nogometaš Bayerna i njemačke reprezentacije Lothar Matthäus

Bayern večeras od 21 sat igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv francuskog Paris Saint Germaina na Parku prinčeva.

U prvoj utakmici poražen je s 2:3 na domaćem terenu pa sada traži rezultat kojim bi preokrenuo stvari u svoju koristi i prošao dalje. Sve to događa se u jeku sukoba sportskog direktora Hasana Salihamidžića i trenera Hansija Flicka.

Atmosfera u klubu je narušena, a svoje viđenje sukoba i njegovog rješenja dao je legendarni nogometaš Bayerna i njemačke reprezentacije Lothar Matthäus.

“Njih dvojica više neće zajedno funkcionirati. Ovako ja to vidim – neko mora otići i otići će. Očito je da situacija nije ugodna, a mi svi oko kluba znamo ko i šta uzrokuje probleme”, rekao je Matthäus za Sport1 pa dodao:

“Pitanje je ko je važniji za Bayern. U ovom slučaju to je trener. On je klubu vratio njegov DNK. Pod Flickom gledamo nogometa kakav Bayern mora igrati.”

Oglasio se samo jedan igrač Bayerna

Niko od Bayernovih igrača osim kapitena Manuela Neuera nije komentirao ovu temu. Čak je i Thomas Muller izbjegao pričati o tome, ali ne i iskusni golman koji je jučer rekao šta misli.

“Bitno je da se koncentrišemo na našu ekipu i na naš nogomet. Sve što dolazi izvan toga trebamo ostaviti jer jednostavno nam je potrebno pozitivno ozračje. Trebamo pozitivnu energiju i to trebamo koristiti na terenu. Potrebno nam je malo više mira oko nas, to bi bilo dobro”, kazao je Neuer.